شركسية بالجمبرى
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
شركسية بالجمبرى
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
نصف كيلو جمبري منظف ومقشر - 1/4 كوب عين جمل - بصله كبيرة - 5 شرائح توست منزوع الحواف والجوانب منه - حبة جزر - ثوم - كزبرة ناعمة - 1 عود قرفة خشب - حبهان - بهارات سمك - ملح و فلفل - أرز مسلوق للتقديم
الطريقة
تحمص القرفة والحبهان في قليل من السمن ونضيف البصل والجزر وحوالي 1 و 1/2 لتر ماء و يترك الكل حتي يغلي ونضيف بهارات السمك ويترك الكل يغلي علي النار وينقع لبابة الخبز في قليل من الماء الساخن ويضرب الخبز المنقوع مع عين الجمل حتي نحصل علي خليط ناعم ونحمص الخليط في كمية من الزيت ونضيف المرق المصفي بالتدريج ونقلب الكل حتي نحصل علي صوص سميك ويتبل بالملح والفلفل وفي طاسه علي النار نشوح الجمبري في قليل من زيت ونضيف الصلصة وتترك علي نار هادئة ويهرس الثوم مع الكزبرة الناعمة ويشوح في الزيت لتجهيز الطشة ونضيف الطشة لصلصة الشركسية ويقلب ويرفع من علي النار ويوضع الأرز في طبق التقديم وعليه شركسية الجمبري ويزين بقليل من الجوز المحمص والمجروش و البقدونس المفروم وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى