مسقعة بالجمبرى
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
مسقعة بالجمبرى
المقادير
3 حبة باذنجان مقطع شرائح - 1/2 كيلو جمبرى وقشر - فلفل الالوان - بصل مفروم - ثوم مفروم - زعتر - فلفل ابيض - فلفل اسود - بابريكا - جوزة الطيب - ملح - 5 مكعب زبدة - 4 معلقة كبيرة دقيق - 2 كوب حليب - 1/2 كوب كريمة طهى - 5 معلقة كبيرة جبنة رومى
الطريقة تحضير البشاميل
في حلة على النار نسيح مكعبات الزبدة ثم اضافة الدقيق و يقلب جيدا ثم اضافة الحليب ثم الملح وفلفل ابيض جوز الطيب وكريمة الطهي ونشوى الباذنجان على الجريل
تحضير الجمبري
في طاسه على النار نسيح مكعب زبدة ونشوح به الجمبري ونضيف البابريكا والفلفل الابيض ثم نرفع الجمبري من على النار وفي نفس الطاسه نضع البصل والفلفل وعود الزعتر والثوم نشوحهم ثم نضيف الجمبري و يترك لمدة 5 دقائق وفي صينية يرص الباذنجان ثم الجمبري ثم البشاميل والجبنة الرومي و يدخل الفرن لمدة 10 دقائق وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى