مسقعة تونه
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
مسقعة تونه
المقادير
كيلو بطاطس مقطعه دوائر- باذنجان مقطع دوائر- كوسه مقطعة قطع دائرية - 2 علب تونه كبيرة - بصلة مفرومة - طماطم مفروم - كسبره خضراء مفرومة - 2 ملعقة شطة -2 ملعقة كاتشب - رشة ملح - رشة كمون - فلفل أخضر
الطريقة
اقلي حبات البطاطس بالزيت الساخن ثم نضيف الكوسه والباذنجان ونستمر بالقلي حتى تحمر تمام ونحطها فى طبق ونضع الزيت والبصل في حلة على النار ونقلب جيدا ونضيف الطماطم والشطة والكاتشب والملح والكمون والفلفل والكسبره ونترك المقادير على النار حتى تختلط تمام ونضيف التونه ونقلب مع إضافة 2 كوب ماء ساخن ونتركه 3 دقائق ونرفعه من على الناروفي صينية بايركس بشكل دائري نرص حبات البطاطس ثم الباذنجان والكوسه ثم نوزع نصف خليط التونه ونوزع فوقها بقية البطاطس والباذنجان والكوسه ثم بقية خليط التونه وندخل الصينية الفرن مدة 45 دقيقة على نار هادئة وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى