جمبرى بالبسلة والكارى
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
جمبرى بالبسلة والكارى
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو جمبرى متوسط الحجم ومغسول ومصفى - 3 ثمرات طماطم مقطعة قطع صغيرة - بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة - 1/2 كيلو بسلة مسلوقة ومصفاة - 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون - ثمرة فلفل أخضر مفروم - 2 ملعقة كبيرة زيت - 5 فصوص ثوم مفرومين - 2 ملعقة كبيرة كاري - ملعقة كبيرة كمون - ملح وفلفل اسود
الطريقة
1 - نعمل التتبيلة بنقلب كل من نصف كمية الثوم والفلفل الاخضر والكمون والملح و عصير الليمون جيدا
2 - ونضع الجمبرى فى التتبيلة وتترك فيها لمدة ربع ساعة
3 - يقلب البصل فى الزيت لمدة 5 دقائق فى طاسه على النار
4 - واضافة كل من البسلة والطماطم والملح والفلفل الاسود ويترك على النار لمدة 5 دقائق الى ان تتسبك جيدا
5 - واضافة الجمبرى الى الخليط ويقلب جيدا ويترك لمدة 10 دقائق الى تمام السوى ثم يرفع من على النار ويضع فى طبق التقديم ويزين بالكزبرة ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا ..
مواضيع مماثلة
» ارز بالجمبرى والكارى
» جمبري بالبسلة والكاري
» نودلز بالدجاج والكارى
» جمبري بالبسلة والكاري
» لحمة راس بالبسلة والبطاطس
» جمبري بالبسلة والكاري
» نودلز بالدجاج والكارى
» جمبري بالبسلة والكاري
» لحمة راس بالبسلة والبطاطس
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى