قطايف باللحم المفرومه
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
قطايف باللحم المفرومه
المقادير
نصف كيلو لحمه مفروم-نصف كيلوقطايف-1بصلة مفرومة ناعم-ثوم مدقوق-3ملعقة كبيرة طحينة-1ملعقة صغيرة خل-معلقةكسبرة مطحونة-نصف كوب بقدونس مفروم (اختيارى)
3ملعقة كبيرة صنوبر(اختيارى)- 3ملعقة كبيرة ماء-2ملعقة كبيرة زيت-زيت نباتى للقلى
ملح وفلفل
الطريقه
اقلبى الطحينة فى طبق صغير مع الخل والكسبرة وماء وقلبى جيداسخنى الزيت فى حله على نارثم أضيفى البصلة والثوم وقلبي حتى يصبح لونهما أصفروأضيفى اللحم والملح والفلفل وقلبى الخليط جيداوهدئىء النار وغطى الحله واتركيه لمدة 10 - 15 دقيقة وأضيفى الصنوبر وقلبى لمدة دقيقةثم ارفعى الحله من على الناروأضيفى البقدونس وخليط الطحينة وقلبى جيدا وضعى 1-2ملعقة صغيرة من خلطة اللحم (حسب حجم القطايف) فى وسط كل قطعة من القطايف واغلقيها على شكل نصف دائرة واضغطى بأصابعك على الحروف علشان تمسك جيدا سخنى الزيت على النار واقلى القطايف حتى يصبح لونها ذهبياثم صفى القطايف على ورق مطبخ لامتصاص الزيت الزائدوقدميها فى الحال....بالهنااااااااااا.......
**ملحوظة
يمكنك حشو القطايف بخليط من الجبن الأبيض مع النعناع الجاف أو الزعتر الجاف أو البقدونس المفروم أو الزيتون الأسود أو الأخضر المقطع إلى شرائح
يمكنك سوى القطايف فى الفرن بدلامن القلى وتدهن صينية فرن بالزيت وترص فيها القطايف وتدهن كل منها بالزيت وتدخل فى فرن درجة حرارة عالية حتى تصبح ذهبية اللون....
مواضيع مماثلة
» جلاش باللحمه المفرومه
» سبانخ باللحمه المفرومه
» بوريك باللحمه المفرومه
» فتة الباذنجان باللحمه المفرومه
» عصاج اللحمه المفرومه
» سبانخ باللحمه المفرومه
» بوريك باللحمه المفرومه
» فتة الباذنجان باللحمه المفرومه
» عصاج اللحمه المفرومه
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى