مندى اللحم
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
مندى اللحم
المقادير
لحمه مقطعه-ارزحسب الكميه اللي تحتاجيها-2ملعقة كبيرة زيت او سمن-بصله مفرومه-قرفة-6 – 8 حبة قرنفل صحيح-حبهان-ملح-ماء
تتبيلة اللحم
1ملعقة صغيرة ملح-2/1 ملعقة صغيرة حبهان-2/1 ملعقة صغيرة قرفةمطحونة-1ملعقة صغيرة كركم-4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود-عصير ليمون-2 ملعقة كبيرة زيت او سمن
الطريقة
اغسلي الأرز جيدا وانقعيه في الماء الدافىء لحوالي 15 دقيقة وفي حله سخني الزيت او السمن واضيفي البصل وقلبي على نارالى ان يصبح البصل ذهبي اللون ثم اضيفي اللحم و اضيفي القرفه والقرنفل والحبهان والملح والماء قلبي لتتوزع المكونات مع بعضها
و اتركيه اللي ان يستوي اللحم وقلبى تبيلة اللحم جيدآ وثم انشلي اللحم من الحله وادهنيها باالخليط واتركيه على جانب وصفي المرقه من البهارات وتاكدي من ان الملح مظبوط واضيفي الرز اللي ان يستوي وبعد ان يستوي الرز جيبي ورق الالمونيوم طبقتين وحطيها علي الرز واعملي شقوق بسكينه واضيفي اللحم علي الفويل ورشي المرقه اللي باقيه باالصينيه علي اللحمه وحطي فويل باالمنتصف وحطي فيها ملعقه كبيره زيت وحطي في الفويل الفحمه اللي مولعتها من قبل وغطي الحله مظبوط باالفويل والغطاء وحطيه في الفرن لمدة 10 او 15 دقيقه او علي النار بس تكون هادئه جدآ وبعدين شيلي الفحمه وكبى الزيت على الفحمه علي الرزممكن مش تعملى الخطوه
دى وتشيلي اللحمه وتقلبي الرز جيدآ وتضعيه في طبق التقديم وعليه اللحم وتزيينيه بشرائح الليمون ويقدم مع طحينه باللبن وبالهناااااااااااااا................
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى