كيفيه تحميص وخلط البهارات
:: وصفات الطبخ :: تتبيل وبهارات
صفحة 1 من اصل 1
كيفيه تحميص وخلط البهارات
فى طاسه بدون زيت طبعا ونبدأ نحط كل صنف من البهارات على حده و نبدا نشوحه ونقلب الطاسه ونرفعها حتى يتقلب صنف البهار تماما وتطلع ريحته الطيبه وتلاحظي التراب العالق فى قاع الطاسه يعني عملية تحميص وهذه العمليه تتعقم فيها البذور وتكتسب قوة في الرائحه وكمان تكون اسهل في عملية الطحن
ونضع البهار في طبق كبير حتى يبرد واحرصي انك لا تحرقيه حتي لا يمرر
ونتركه حتى يبرد في الهواء ونحضر المطحنه الكهربائيه وقبل الطحن ممكن ان نخلط كل البهارات المراد تشكيلها مع بعض حتى تكون الكميات المطحونه مضبوطه من كل نوع
واحضري برطمان محكم الاغلاق وابدأي بطحن البهارات و سوف تلاحظي قوة الرائحه بسبب التحميص واحرصي انك تضعيها في البرطمان بسرعه والا فقدت تركيزها
اطحنيها على دفعات طحنا ناعما وفي النهايه اخلطيها مره ثانيه بعضها واحكمي اغلاق العلبه وضعيها في الثلاجه واذا كانت الكميه كبيره ضعيها في الفريزر حتى تحتفظ بنكهتها
وانصحك تحتفظي بعلبه صغيره في كل مرة لان تكرار فتح وغلق الغطاء يفقد البهارات رائحتها المركزه يعني حطي كميه صغيره في علبه بلاستيكيه وكل ما خلصت ارجعي امليها من البرطمان اللي سبق وعملتيه وكده تكون جاهزه لاستعمال.....
مواضيع مماثلة
» تحميص الكاجو
» تحميص الفول السودانى
» السبع البهارات السورية
» البهارات السبعة
» ازى تعرفى البهارات السليمة والمغشوشه
» تحميص الفول السودانى
» السبع البهارات السورية
» البهارات السبعة
» ازى تعرفى البهارات السليمة والمغشوشه
:: وصفات الطبخ :: تتبيل وبهارات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى