الارز المعمر بالكبد والقوانص
:: وصفات الطبخ :: أكلات أرز
صفحة 1 من اصل 1
الارز المعمر بالكبد والقوانص
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
2 كوب ارز - كيلو لبن + 2 ملعقة كبيرة قشطة - نصف كيلو او اقل كبد وقوانص - ملح وفلفل اسود و قرفه و بهارات - عصير ليمونه - بصله كبيرة مبشورة - 2 ملعقة كبيرة سمنة
الطريقة
ننقع الارز من قبلها بساعتين فى ماء بعد غسله
فى طاسه نضع ملعقة سمنة ونشوح فيها الكبد والقوانص مع البصلة المبشورة وعصير ليمونه ولما البصلة تنزل ماؤها نحط التوابل ملح فلفل قرفه تتشوح على خفيف يادوب تقفل مسام بتاعتها ثم فى طاجن الفرن دهنه بسمنه ثم نضع طبقة ارز وفوقه طبقه كبد وقوانص وبعدين طبقة كمان رز ونغطيهم ثم نضع اللبن والقشطه ونضيف ملح وفلفل اسود هندخل الطاجن الفرن على نار عاليه الاول واول مايتشرب هدئ النار خالص يكمل سوى وغطى وشه واتركيه حوالى 25 دقيقه ثم نكشف الوجه ليأخد لون على الوجه ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» الأرز المعمر بالكبد والقوانص فكره لاستفاده من بقايا الارز المطبوخ)
» الأرز المعمر بالكبد والقوانص فكره لاستفاده من بقايا الارز المطبوخ)
» سبانخ بالكبد والقوانص
» رقاق بالكبد والقوانص
» جلاش بالكبد والقوانص
» الأرز المعمر بالكبد والقوانص فكره لاستفاده من بقايا الارز المطبوخ)
» سبانخ بالكبد والقوانص
» رقاق بالكبد والقوانص
» جلاش بالكبد والقوانص
:: وصفات الطبخ :: أكلات أرز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى