باذنجان ابيض محشى باللحمة المفرومة
:: وصفات الطبخ :: محاشى
صفحة 1 من اصل 1
باذنجان ابيض محشى باللحمة المفرومة
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو باذنجان أبيض - 1/4 كيلو لحمة مفرومة - 1 بصلة صغيرة مفرومة ناعم - ثوم مفروم - 3/1 1 كوب طماطم مهروسة - أوراق ريحان طازج مفروم + المزيد للتزيين - ملح وفلفل أسود - 1/2 كوب جبنة موزاريلا مبشورة - 5 ملعقة صغيرة جبنة رومى مبشورة
الطريقة
قطعى كل حبة من الباذنجان من النصف بالطول الى نصفين بملعقة أخرجى لب الباذنجان مع ترك مسافة قليلة فى الجلد واسلقى الباذنجان فى الماء المغلى لمدة 3 دقائق ثم ارفعيه على مناديل ورقية فى نفس الوقت نعصج اللحمة المفرومة حتى تصبح بنى اللون ثم ضيفي له البصل والثوم تستوى لمدة 3 دقائق وضيفي كوب من عصير الطماطم وتبلى بالملح والفلفل الاسود وتترك لمدة 3 دقائق أخرى و ابعديها عن الحرارة وضيفي الريحان الطازج وصبى حوالى نصف كوب من عصير الطماطم فى قاعدة صينية أو طاجن ثم رصى قوارب الباذنجان مع رشة ملح ووزعى حشوة اللحمة المفرومة بالتساوى على قوارب الباذنجان ووزعى فوق وجه كل حبة من الباذنجان 2 ملعقة كبيرة من الجبنة الموزاريلا وملعقة صغيرة من الجبن الرومى وغطى الصينية بورق الألومنيوم ويدخل الباذنجان فى الفرن ساخن مسبقا على درجة حرارة 400 لمدة 30 دقيقة ويذوب الجبنه ثم قدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» فلفل محشى باللحمة المفرومة والارز
» محشى باذنجان
» مقلوبة باذنجان باللحمة الضانى
» باذنجان وفلفل محشى
» رقاق باللحمة المفرومة
» محشى باذنجان
» مقلوبة باذنجان باللحمة الضانى
» باذنجان وفلفل محشى
» رقاق باللحمة المفرومة
:: وصفات الطبخ :: محاشى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى