طاجن سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
طاجن سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون
المقادير
نصف كيلو سمك فيليه - 3 ملاعق كبيرة عصير ليمون - 1 بصلة كبيرة مقطعة شرائح - 4 فصوص ثوم مفروم - 1 و1/2 كوب كريمة لبانى - 1 كوب لبن - ملح وفلفل إسود - ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة زبدة - 1 ملعقة كبيرة زيت - 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة ناعم
الطريقة
في طاسه ضعى زيت على ناروشرائح البصل حتى تصفر وتتبل قطع السمك بملعقة واحدة من عصير الليمون والثوم المفروم والملح و الفلفل الأسود والكمون وترص شرائح البصل المكرمل في صينية بايركس أو طاجن وفي نفس الطاسه دون إضافة زيت وتضاف قطع السمك المتبلة وتقلب على الجانبين حتى تصبح نصف مستويه ورصى قطع السمك فوق شرائح البصل في الطاجن وفي طاسه أخرى تضاف الزبدة وقليل من الملح والفلفل الأسود ثم تضاف الكريمة واللبن والكمية المتبقية من عصير الليمون ونصف كمية الكزبرة المفرومة ويترك الخليط على النار حتى الغليان ثم يصب فوق قطع السمك وغطى الطاجن بورق الفويل ويدخل في فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة ثم يرفع الفويل ويوضع السمك تحت الشواية لمدة 5 دقائق أو حتى احمرار الوجه ورشى كمية الكزبرة المفرومة المتبقية على وجه السمك ويقدم مع الأر والسلطة الخضراء وسلطة الطحينة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..
مواضيع مماثلة
» سمك فيليه بالفلفل والليمون
» ستيك دجاج بصوص الكريمة والسبانخ
» سمك فيليه بصوص الشطة
» سمك فيليه بصوص المستردة
» بط بصوص البرتقال والليمون
» ستيك دجاج بصوص الكريمة والسبانخ
» سمك فيليه بصوص الشطة
» سمك فيليه بصوص المستردة
» بط بصوص البرتقال والليمون
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى