أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

خبز الفوكاتشا الإيطالي

اذهب الى الأسفل

خبز الفوكاتشا الإيطالي Empty خبز الفوكاتشا الإيطالي

مُساهمة من طرف duaa الخميس يناير 29, 2015 10:20 pm

خبز الفوكاتشا الإيطالي 11111696
المقادير
كيس خميرة جافة-كوب مايه دافية-2 ملعقة كبيرة زيت زيتون-ملعقة صغيرة ملح-ربع كوب دقيق سميد-4ملعقة صغيرة روزماري-2وتلت تربع كوب دقيق

الطريقة
1-قلبى الخميرة والمايه بمضرب اليد مع بعض وبعدين ضيفي عليهم زيت الزيتون والملح وقلبيهم مع بعض كويس وبعد كده ضيفي عليهم دقيق السميد واستمري بالتقليب لحد ما الخليط يختلط
2-ضيفي عليهم نصف كمية الروزماري وضيفي الدقيق وقلبى كويس مع بعض لحد ما العجينة تتماسك وبعد كده رشي على العجينة نسبة بسيطة من الدقيق وابدأي اعجنيها بإيديكي وبعدين ادهنيها بنسبة بسيطة من زيت الزيتون لحد ما تتماسك (كرري الخطوة دي لو حسيتي إن العجينة محتاجة)
3-حطي العجينة في طبق غويط وضيفي عليها نسبة بسيطة من زيت الزيتون وغطيها ودخليها فرن مطفي لمدة من ساعة إلى ساعتين لحد ما يتضاعف حجمها
4- هاتي صينية وادهنيها بزيت زيتون وبعدين افردي عليها العجينة وغطيها بكيس بلاستيك وسيبيها لمدة من 15 إلى 20 دقيقة
5- شيلي الكيس البلاستيك وادهنيها بزيت زيتون من على الوش وبعدين ابدأي اعملي فيها فتحات بأصابعك وبعدين دخليها فرن مطفي للمرة الثانية لمدة 45 دقيقة أو لحد ما يتضاعف حجمها
6-طلعي الصينية من الفرن ورشي عليها من على الوش باقي كمية الروزماري وممكن طماطم قطع زيتون وادهنيها بنسبة بسيطة جدا من زيت الزيتون وبعد كده دخلي الصينية فرن درجة حرارته 240 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة وبعدين طلعيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية وقدميها.. وبالهنااااااااااااا...........
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 11449
نقاط : 34630
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى