فتة الكشك بالبط
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
فتة الكشك بالبط
#مطبخ_دعاء_عاشور
مقادير بط
1 دكر بط - 3 لتر ماء مغلى - 1 بصله - جزر - كرات - كرفس - ورق لورا - حبهان
مقادير الارز
سمن - 1/2 كيلو ارز - 1 لتر ماء مغلى - ملح - فلفل ابيض - 1 مكعب مرق
الصوص الابيض
1/4 كيلو زبادى - 150 جرام دقيق - 1 لتر شوربه بط - 1/2 كيلو لبن - ملح - فلفل - مكعب مرق
الصوص الاحمر
سمن - بصل مكعبات - ثوم مفروم - صلصه - 1/4 كيلو طماطم مبشورة - نصف مكعب مرق - كوب شوربه بط - ملح - فلفل - سكر - خل
الخبز
2 كيس خبز شامى قطع - ثوم - زيت
طريقه فتة الكشك بالبط
فى حله على النار فى ماء مغلى وجزر وكرات وكرفس وبصل وورق لورا وحبهان نسلق البطه
لعمل الارز
فى سمنه نشوح الارز ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف الماء المغلى وعندما يشرب الماء نخفض عليه النار ونتركه يستوى على نار هاديه
لعمل الصوص الاحمر
فى سمن نشوح البصل والثوم وعندما يدبلوا نضيف الصلصه والخل والطماطم ونتبله ملح وسكر وفلفل ومكعب مرق ونضيف الشوربه ونتركها تتسبك على نار هاديه
لعمل الصوص الابيض
على النار فى شوربه نتركها تغلى وفى طبق ندوب زبادى ولبن ودقيق ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق وندوبهم مع بعض ونضيفهم على الشوربه ونقلبها حتى الحصول على القوام المناسب وياخذ غلوة ونرفعه من على النار
لعمل الخبز
نقلب زيت وثوم مع بعض ونتبلهم ملح وفلفل والعيش فى صاج نضيف عليه الخليط الزيت والثوم وندخله الفرن يتحمص
فى طبق التقديم نفرد نضف العيش ونضيف عليه كبشه من الصوص الابيض وكبشه من الصوص الاحمر ونضيف نصف الارز ونضيف عليه كبشه صوص الابيض وكبشه صوص احمر ونضيف باقى العيش وصوص ابيض وصوص احمر وباقى الارز ونضيف عليه صوص الابيض والاحمر ونضع عليه البطه ويقدم وبالهنا...
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى