تكات شوربات
:: وصفات الطبخ :: شوربات
صفحة 1 من اصل 1
تكات شوربات
#مطبخ_دعاء_عاشور
-الشوربه وانا بسلق البط او الفراخ بتبئا مختلفه تماما لو حطه نص حزمة كرفس كدا وجزر
البطة او الفرخه اما تجي تسلقيها تبشري بصله صغيره وتدعكيها بملح وفلفل وكمون وتحطيها جوا الفرخه قبل ما تسقطيها فظيعه مثلا نص فلفلة رومى سليم مع شوربة لسان العصفور و اشيلها بعد ما تستوى ..بتبقى حلوة اوى
الكرفس مع اى شوربة بيبقى روعة ...خصوصا شوربة الخضار
-لما اسلق اللحمه قبل ما اطفي عليها بثواني اضيف ليها سنة كمون بتدي طعم وريحه تجنن
الشوربه التتبيله بتاعتى عباره عن ثوم وملح وكسبره ناشفه وشويه كمون
واقليهم فى السمن واكبهم فى طيق التقديم فوق الشوربه
-شوربة الفراخ بتبقى حلوة اوووى لما تبشرى البصلة
وبحب اضيف في شوربه سلق اللحمه والفراخ جزر وطماطم وبصل وبقدونس وورق لورا وزر ورد وحبهان بتطلع خرااااااااافه
- وكمان والفراخ بتتشوح بضع عليها قطع بطاطس وشويه كزبره خضره وكولى احلى شربه خضار ونسيت ولومعاهم جزره
-السى فود بتاعة الشوربة بغسلها الأول كويس جدا و ساعات بغسلها بمية ودقيق واديها التتبيلة المتية ملح - فلفل اسمر - كمون - كسبرة ناشفة - شطة حسب الرغبة
-توابل سمك من عند العطار وعصير ليمونتين
واقلب كويس وشمى بقى الريحة التحفة واغطيها واسيبها ف التلاجة لتانى يوم
بحطها مع الشوربه دااااااايما والخلطة دى بجد بتغير طعم الشوربه 180 درجه
(حبايه جوز الطيب +ورقتين لورى+قرنفل+فلفل اسود+كمون+كسبرة شويه صغيرين + نعناع ناعم شويه صغيرين+مستكه+حبهان+روزمارى) كلهم تطحنيهم مع بعض وتفرغيهم فى برطمان وضصيفى على اى شوربه بتعمليها بيديها طعم وريحه خرااااااافه وعصير طمطمايه على الشوره برضو وكمان مع اى طبيخ بعمله بضيف شويه صغيرين بيغير ريحة الطبيخ للاحلى طبعا
- شوربة لسان العصفور بعد ما تستوى وقبل ما انزلها من عن النار ادق فصين توم واحطهم معاها بتدى نكهة مميزة قوووى للشوربة
- لما بتيجى تسلق الفراخ بتحط الأول شوية زيت و بعدين فص مستكة و تشوح الفراخ تشويحة لحد ما تمسك دمها و لونها يغير شوية كده و بعدين تضيف المية و التوابل و تسلقها بيبقى طعم الشوربة تحفة
- عشان الشوربة بتاعتك تبقى خرافة اعملي الحركة دي وادعيلي بجد
بعد ماللحمة او الفراخ تستوي تاخدي البصلة الي في الشوربة وتهرسيها بشوكة في طاسة النار مع معلقة سمنة بلدي ورشة ملح وفلفل اسود وحمريها شوية وانزلي عليها بالشوربة وعالريحة والطعم
اي لحمه او فراخ تسلقيها متنشليها دايركت من الميه بتاعتها خليها نص ساعه بدون نار في الشوربه علشان اللحمه تبقى جوسي
-شوربه اللسان العصفور:
هيا حاجة بسيطه بس الشكل والطعم بيكون مختلف
باحمر اللسان مع فصين حبهان وما باغطيش الحله بعد ما باعمل الشوربه عشان أو نصف متغطيه عشان ماتنفشش وتنشى
وانتوا بتسلقوا الفراخ او اللحمة تقطعوا عروق الكرفس بتشيل الزفارة وبتدي ريحة وطعم للشربة
عايزه اقوللك اني بعصر نص لمونه وبقطع ربع بصله وارميها في شوربه الفراخ وهي بتستوي بتدي طعم وريحه جناااااااان
- شوربة الخضار دى بقى
سر من اسرارى بقطع كل الخضار بعد غسله كويس طبعا وبجيب الحلى ومعلقة سمن
- اللحمة بحط المية و البصل و البهارات كلها و اول ماتغلى المية
انزل اللحمة فيها و اسيبها تستوى وبعدين بعد ماتكون استوت اطلعها احطها فى الفرن 5 دقايق باتطلع تحفة كانها لحمة مشوية و احلى من بتاعة برة
وارمى الخضار فيها يتشوح مع بعضه وشوية فلفل اسود وفصين حبهان بمعاهم طبعا حلقات البصل واشوح لمدة ما تقلش عن ربع ساعة او اكتر وبعد كده بحط الشوربة ومعاها حزمة كرفس ولما تدخل فى السوا بحط حزمة تانيه مقطعة طبعا مش هقولكو عالريحة ولا الطعم مش بتكون مهريه لالا بتبقى كل قطعة خضار زى ما هى وعلى فكرة انا مش بقطع الخضار رفيع لاء بيكون وسط
- بسلق الفراخ بعد ما بشيل اللى بيطلع ع الوش
بحط ملح وفلفل وطماطماية صغيرة مقطعة وبصلة وورقة لورى واحدة وحبايتة حبهان او اتنين بس بتبقى الريحة تحفة واكيد الطعم كمان
- شوربة السمك
بحط معلقتين زيت ذرة في حلة ومستكة وحبهااان ومعلقة دقيق واقلبها فورا واضيف الميه وبصلة صغيرة وملح ويغلوا مع بعض 10 دقايق واضيف السمك وعود كرفس واااو بيعطي طعم تحفة وممكن نستغني عنه الشوربة بيكون لونها ابيض زي ما تكون بالكريمة
- لما بسلق اللحم الي بعظمه بحط في الماء بصل اخضر وجزر وبصل والمنكهات الجافة طبعا وبتصور هاد شي معروف بس الي انا اتعلمته من والدي الله يرحمه انه حط قطعة صغيرة فليفلة خضراء وفصين ثوم عشان تسحب اي طعمة مش حلوة ....
:: وصفات الطبخ :: شوربات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى