سر القطايف المقرمشة الهشة
:: نصائح ومعلومات :: الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
سر القطايف المقرمشة الهشة
فى ناس كتير بتعمل القطايف وبتطلع يا اما ناشفة قوى يا اما طرية لكن طبعا كلنا بنحبها تكون مقرمشة وهشة اليكم السر
-عند شراء القطايف نختار البائع اللى القطايف بتاعته فيها خروم كبيرة كثيرة دة معناه انها اتخمرت كويس وعند قليها حتطلع هشة
-اما القطايف الملساء الخالية من الخروم بيكون البائع استعجل ولم يعطها وقت كافى للتخمير وعند قليها حتطلع ناشفة كالخشب
-لازم تكون القطايف اللى نشتريها تكون طازجة وطرية
-وتكون متغطية ومعزولة تماما عن الهواء من لحظة شراءها او عملها لحد ما نبدأ فى تحميرها
- لو اتعرضت للهواء حتنشف وتبقى صلبة عند القلى
-نقدح الزيت كويس
وبعد وضع القطايف فى الزيت نهدى النار ونتركها خمس دقائق ونقلبها ونكرر لانستعجل فى التحمير – لازم ننتظر حتى يبقى لونها احمر
-وقبل رفعها من الزيت نعلى النار حتى تحمر جيدا
-ضرورى يكون لونها احمر عشان تبقى مقرمشة بس مانتركهاش زيادة عند اللزوم لغاية ماتبقى سوداء طبعا ونضعها فى مصفاة ونتركها تصفى زيتها وتقل سخونتها
- لازم ما تكونش سخنة قوى واحنا بنحطها فى الشربات
-الشربات لازم يكون تقيل مش خفيف
-يعنى كوب وربع سكر على كوب ماء
-ومايكونش ساقع من الثلاجة
-الافضل يكون دافى او بدرجة حرارة الغرفة (لو فى الثلاجة نطلعه قبلها بساعة علىى الاقل)
-عند غمر القطايف فى الشربات نتركها أقل من دقيقة ثم نرفعها فورا لو تركناها كتير حتبقى طرية
-اذا كنتى بتصنعى القطايف بنفسك فى البيت لا تستخدمى الحليب او بودرة حليب لان الحليب بيخلى اى عجينة تبقى طرية وكدة مش حتقرمش.....
مواضيع مماثلة
» هوت دوج بالعجينة الهشة
» العجينة الهشة
» بان كيك القطايف بالجبنة
» بان كيك القطايف بالجبنة
» طريقة عجينه القطايف
» العجينة الهشة
» بان كيك القطايف بالجبنة
» بان كيك القطايف بالجبنة
» طريقة عجينه القطايف
:: نصائح ومعلومات :: الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى