بيكاتا اللحم بالمشروم
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
بيكاتا اللحم بالمشروم
المقادير
لحم مقطع شرائح ( انا استخدمت لحم بوفتيك )مشروم -1/2 كوب كريمه لبانى-3معلقه كبيره دقيق-ملح- فلفل اسمر-بصله صغيره -2 كوب ماء او حسب الحاجه-سمن وزيت
الطريقه
نقوم بتتبيل اللحم بالبصل والملح والفلفل وملعقه خل قبل بيوم عشان اللحم تاخد نكهه التتبيل وتكون اطعم ونحضر صينيه ونضع فيها ملعقه سمن وقليل من الزيت ونحمر فى الطاسه اللحم لحد ما ياخد اللون الدهبى ونرفع اللحم من الزيت ونضعه على جانب
فى طاسه اخرى نقطع البصله الصغيره الى قطع صغيره مع ملعقه صغيره سمن وقليل من الزيت ( انا دايما بستخدم الزيت والسمن مع بعض عشان اكسر الدسم شويه) ونقلب البصل لحد ما يدبل ونضيف اليه المشروم ونقلب لمده 5 دقايق لحد ما المشروم ياخد نكهه البصل والسمن ويتشوح شويه ونرجع تانى للطاسه اللى حمرنا فيها اللحم ونضيف لها الدقيق ونقلب لحد ما الدقيق ياخد اللون الدهبى بعدها نضيف المشروم ونقلب لدقيقتين ونضيف فوقها الكريمه والماء ونضبط الملح حسب الذوق ورشه فلفل اسمر ثم نضيف اللحم الى الخليط ونقلب ونتركه على النار حوالى 10 دقايق الى 15 دقيقه ولاحظى ان قوام البيكاتا ثقيل شويه بس مش قوى يعنى لا سايله قوى ولا ماسكه قوى وبيتعمل جنبها أرز بالشعريه وسلطه خضراء وتقدم....بالهناااااااااااا...........
مواضيع مماثلة
» بيكاتا دجاج بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» بيكاتا الدجاج
» كرات اللحم بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» بيكاتا الدجاج
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى