بطاطس بيوريه بالسمك
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
بطاطس بيوريه بالسمك
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو بطاطس مسلوقة - 1 علبة خلطة البشاميل - 4 كوب لبن فاتر- 3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم - 1 ملعقة كبيرة صوص حار - 1/2 كيلو سمك فيليه - 3 ملعقة كبيرة عصير ليمون - 1 بصلة مقطعة مكعبات - ملعقة صغيرة ثوم مفروم - 1 مكعب مرقة خضروات - 3 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات - 3 ملعقة كبيرة كسبرة خضراء - ملعقة صغيرة ملح وفلفل
الطريقة
حضرى خلطة البشاميل افرغي محتويات العلبة في حله وضيفي اللبن الفاتر وضعيه على النار متوسطة لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر حتى يتقل القوام وتظهر فقاقيع واتبعي التعليمات الموجودة على العلبة
في طبق اهرسي البطاطس المسلوقة جيدا وضيفي نصف الكميه من خلطة البشاميل مع صلصة الطماطم والصوص الحار واستمري في الهرس حتى تحصلين على قوام بيوريه وتأكدي من طعمها وضعيها في صينية فرن واتركيها على جنب
واغسلي السمك جيدا واتركيه يصفى من الماء الزائد ثم ضيفي عصير الليمون. قطعيه مكعبات متوسطة
وفي طاسه على النار ضعي القليل من زيت ثم شوحي البصل والثوم حتى يذبل وضيفي مكعبات السمك ومكعب مرقة الخضروات ماجي وملح وفلفل وقلبى لمدة 5 دقائق أو حتى يصبح لون السمك وردي ويقترب من السوى ثم ضيفي مكعبات الطماطم وقلبى لمدة 3 دقائق أخرى وأخيرا ضيفي الكسبرة الخضراء وتأكدي من الطعم وضيفي شطة حسب الرغبة وارفعيه وضيفي السمك على البطاطس البيوريه ويدخل الفرن 15 دفيفة وقدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو بطاطس مسلوقة - 1 علبة خلطة البشاميل - 4 كوب لبن فاتر- 3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم - 1 ملعقة كبيرة صوص حار - 1/2 كيلو سمك فيليه - 3 ملعقة كبيرة عصير ليمون - 1 بصلة مقطعة مكعبات - ملعقة صغيرة ثوم مفروم - 1 مكعب مرقة خضروات - 3 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات - 3 ملعقة كبيرة كسبرة خضراء - ملعقة صغيرة ملح وفلفل
الطريقة
حضرى خلطة البشاميل افرغي محتويات العلبة في حله وضيفي اللبن الفاتر وضعيه على النار متوسطة لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر حتى يتقل القوام وتظهر فقاقيع واتبعي التعليمات الموجودة على العلبة
في طبق اهرسي البطاطس المسلوقة جيدا وضيفي نصف الكميه من خلطة البشاميل مع صلصة الطماطم والصوص الحار واستمري في الهرس حتى تحصلين على قوام بيوريه وتأكدي من طعمها وضعيها في صينية فرن واتركيها على جنب
واغسلي السمك جيدا واتركيه يصفى من الماء الزائد ثم ضيفي عصير الليمون. قطعيه مكعبات متوسطة
وفي طاسه على النار ضعي القليل من زيت ثم شوحي البصل والثوم حتى يذبل وضيفي مكعبات السمك ومكعب مرقة الخضروات ماجي وملح وفلفل وقلبى لمدة 5 دقائق أو حتى يصبح لون السمك وردي ويقترب من السوى ثم ضيفي مكعبات الطماطم وقلبى لمدة 3 دقائق أخرى وأخيرا ضيفي الكسبرة الخضراء وتأكدي من الطعم وضيفي شطة حسب الرغبة وارفعيه وضيفي السمك على البطاطس البيوريه ويدخل الفرن 15 دفيفة وقدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
مواضيع مماثلة
» بطاطس بيوريه بالمايونيز
» صينية بطاطس بالسمك الفيليه
» بطاطس بيوريه بالصوص البنى
» دجاج محشى بطاطس بيوريه
» كفتة أرز بالسمك
» صينية بطاطس بالسمك الفيليه
» بطاطس بيوريه بالصوص البنى
» دجاج محشى بطاطس بيوريه
» كفتة أرز بالسمك
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى