صينية الرقاق بالبشاميل
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
صينية الرقاق بالبشاميل
المقادير
نصف كيلو رقاق - بصلة مقطعة قطع صغيرة .- نص كيلو لحمة مفرومة - نص كوب كبير زبدة - نص كوب كبير دقيق - 4 كوبيات لبن - ملح و فلفل - 2 بيضة - كوب كبير شوربة لحمة
الطريقة
1- هنعصج اللحمة المفرومة اولا
2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده
نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من
على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم
مع بعض
3- هنجيب الرقاق ونبله بالشوربة السخنة
4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية
البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.
5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أولغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها وتقدم بالهناا.
مواضيع مماثلة
» صينية القرنبيط بالبشاميل
» صينية قرع عسلى بالبشاميل
» صينية الخضار بالبشاميل
» صينية خضار بالبشاميل
» الرقاق بالسبانخ (جديييييييييده)
» صينية قرع عسلى بالبشاميل
» صينية الخضار بالبشاميل
» صينية خضار بالبشاميل
» الرقاق بالسبانخ (جديييييييييده)
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى