سيبيا محشية
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
سيبيا محشية
المقادير
7 قطع سيبيا ( الكمية حسب الرغبة) - ربع كيلو جمبرى صغير مقشر - 2 بصلة كبيرة مفرومة - 3 فص ثوم مفروم - 2 ملعقة كبيرة شبت مفروم -2 ملعقة كبيرة كسبرة خضراء مفرومة - 2 قرن فلفل أخضر مفروم - ملح- فلفل - كمون كسبرة جافة - رشه كارى - رشة كركم
للسلق
2 فص حبهان - 2 ورق لورا
الصلصة
عصير 3 حبات طماطم - بصلة مقطعة - ملعقة كبيرة صلصة طماطم -ملح فلفل أسود - 2 ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
تغسل السيبيا جيدا وتنقع فى الخل والليمون للتخلص من أى روائح
وتجهز الحشوة
قلبى البصل والثوم مع الجمبرى والبهارات والشبت والكسبرة الخضراء ويقلب الخليط جيدا وتحشى السيبيا وتقفل بالخلة حتى لا تخرج الحشوة وتسلق فى ماء مغلى مضاف إليه حبهان وورق لورا لمدة 5 دقائق
لتجهيز الصلصة
ضعى الزيت فى طاسه على النارثم يضاف البصل والثوم ويقلب ويضاف عصيرالطماطم والصلصة والملح والفلفل الأسود ويضاف 1\2 كوب ماء ويترك يغلى الخليط و ترفع حبات السيبيا من الماء وتوضع فوق الصلصة وتترك حوالى 20 دقيقة حتى تستوى و ممكن أن توضع فى فرن ساخن لمدة 5 دقائق وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى