طاجن بطاطس باللحمة والجبنة
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
طاجن بطاطس باللحمة والجبنة
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو لحمة مفرومة - 2 بصلة مبشورة - 2 جزرة مبشورة - كرفس مفروم - 3 ملاعق كبيرة زيت - ملعقة صغيرة زعتر - ملح وفلفل اسود - ملعقة كبيرة دقيق - 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم - 1 كيلو بطاطس - زبدة - 3 ملاعق كبيرة لبن - 2 بصلة مبشورة - جبن موزاريلا مبشورة
الطريقة
فى طاسه على النار نسخن زيت ونضيف البصل المبشور ونقلبه حتى يذبل ثم نضيف الجزر المبشور والكرفس ونقلب ثم نضيف الزعتر و الملح والفلفل الاسود ونقلب ايضا و نضيف اللحمة المفرومة ونقلب جيدا ونتركه على النار لمدة 20 دقيقة حتى يستوى الخليط كله وبعد ان سوى اللحم والخضروات نضيف الدقيق وصلصة الطماطم ونقلب جيدا حتى يزداد سمكها ثم نرفعها من النار ونضعها فى طاجن الفرن او فى بايركس ونقشر البطاطس و نقطعها قطع متوسطة الحجم ونضعها فى ماء مغلى على النار به ملح ونتركها لمدة 15 دقيقة حتى تستوى ونرفعها من النار ونصفيها جيدا ونضيف اليها اللبن والزبدة والقليل من البصل المبشور ونهرسها جيدا حتى تختلط جيدا وتصبح ناعمة ثم نضعها طبقة اخيرة فوق اللحم ونفردها جيدا و نرش على الوجه الجبن الموزاريلا المبشورة وندخل الصينية الفرن المسخن مسبقا على درجة حرارة متوسطة ونتركها حتى تحمر من الوجه لمدة 20 دقيقة تقريبا ثم نخرجها من الفرن ونقطعها وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» طاجن لسان عصفور باللحمة والجبنة
» طاجن تورلى باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة ضانى
» طاجن لسان عصفور باللحمة
» طاجن تورلى باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة ضانى
» طاجن لسان عصفور باللحمة
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى