طاجن بطاطس باللحمة ضانى
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
طاجن بطاطس باللحمة ضانى
المقادير
ملعقتان كبيرتان زيت-كيلو الاربع لحم ضأنى مقطع-بصلتان مقطعتان-ملعقة كبيرة دقيق-مكعب واحد مرق-رشة ملح-رشة فلفل اسود-بعض أوراق إكليل الجبل الطازجة-ورقة أو إثنتان ورق لورى-حبتان بطاطس مقطعة-زبدة
الطريقة
1-سخني الفرن على درجة حرارة 160 مئوية
2-سخني نصف كمية زيت في طاسةوأَضيفي نصف كمية لحم ضأنى
3-وقلبيها بين الحين والآخر حنى تحمر
4-ارفعى اللحم من الطاسة
5-ضيفي البصل الى الطاسة على نار متوسطة لمدة 5 أو 7 دقائق أو حتى يدبل
6-أعيدي لحم الضأن الى الطاسة ورشي الدقيق على البصل ثم قلبى الخليط جيدا
7-صبى مياه وقلبى جيدا للحصول على يخنى
8-ضيفى مكعب مرقة ثم ضيفيه الى اليخنة
9- تبلي بالملح والفلفل الأسود حسب الرغبة
10-صبى الخليط فى طاجن ضيفي أوراق إكليل الجبل وأوراق لورى
11-رتبي شرائح البطاطس فوق الطبق على شكل دائري
12-بفرشاة ضعي الزبدة مذوبة على البطاطس وتبليها بالملح والفلفل
13-غطي الطاجن بإحكام في وسط الفرن لمدة ساعة
14-شيلى الغطاء حتى يصبح لون البطاطس ذهبي توى ويقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهناااا.
مواضيع مماثلة
» طاجن بطاطس باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة والجبنة
» طاجن موزة ضانى بالطماطم الشيري
» طاجن فريك باللحمة
» طاجن تورلى باللحمة
» طاجن بطاطس باللحمة والجبنة
» طاجن موزة ضانى بالطماطم الشيري
» طاجن فريك باللحمة
» طاجن تورلى باللحمة
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى