طاجن عكاوى
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
طاجن عكاوى
المقادير
نصف كيلو عكاوى مقطعه - بصل - ملح وفلفل اسود - ورق لورى - زعتر وشطة - اى نوع خضار
الطريقة
نظفى العكاوى ثم اسلقيها بالطريقة السلق المعتادة وهى ان نضعها فى الماء وبصل صغير وورق لورى وزعتر ناشف وبعد ان تسلق وتستوى جيدا نرفعها من النار ونقطع البصل ونقوم بتشويحه على النارمع القليل من الزيت وباقى التوابل وهى الزعتر والشطة والملح والفلفل الاسود ثم نضع العكاوى عليها ونقلبهم جيدا ونضعهم فى طاجن فخارى ثم نضيف اليهم شوربة وندخلها الفرن ونتركها حتى تستوى ونحمر الوجه ونخرجها من الفرن ونتركها حتى تبرد قليلا وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: وصفات الطبخ :: طواجن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى