ارشادات هامه لكعك العيد وانواعه
:: نصائح ومعلومات :: الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
ارشادات هامه لكعك العيد وانواعه
1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس
ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف
2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة
3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت
4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى
5-بنستخدم لكل كيلو دقيق كوب ماء او كوب ونص ماء لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت
6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة
7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب دقيق
طريقة استخدام الخميرة بيرة
فى كوب نضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء
***ملحوظة بالنسبة للغريبه
1-عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد
2-كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى
3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل
***ملحوظة بالنسبة للبتيفور
1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط
2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن
3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه
**خامات التزوييق
شوكولاتة فارمسيل-جوزهند ناعم-جوزهند خشن-الوان صحية-شيكولاتة سايحة بيضاء-شيكولاتة سايحة غامقة–كرز مسكر–فواكة مسكر-كور البونبون الفضى-قشور اللوز
مكسرات مفرية-قرنفل صحيح-فستق-ملبس ملون-صنوبر-مربى ..........
:: نصائح ومعلومات :: الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى