سمبوسة باللحمة المفرومة
:: مخبوزات ومعجنات :: سمبوسه
صفحة 1 من اصل 1
سمبوسة باللحمة المفرومة
مقاديرالعجينة
1/2 1 كوب دقيق - 1/4 ملعقة صغيرة ملح - فلفل اسود حسب الرغبة - ملعقة بابريكا (اختياري) - 2 ملعقة كبيرة زيت - 1/2 كوب ماء دافيء
الطريقة
1-قلبى الدقيق والملح والزيت جيدا ضيفي التوابل وقلبي جيدا
2- ضيفي الماء وابدأي في عجن حتي تتكون لديكي عجينة
3- غطي الطبق بفوطة نظيفة واتركيه في مكان دافيء ليرتاح
الحشو
1/4 كيلو لحم مفروم - بصلة مفروم ناعم - فلفل رومي مفروم ناعم -2 ملعقة زيت - ملح - فلفل اسود
الطريقة
1- ضعي طاسة علي النار وبه ملعقتين من زيت ضعي البصل والملح قلبي جيدا الي ان يصبح لون البصل ذهبي ضعي الفلفل المفروم وقلبي قليلا ثم ضيفي اللحم وقلبي ان يصبح لونة بني ضعي القليل من الماء وقلبي وغطي الحلة واتركيه حتي يجف الماء ثم ارفعيه عن النار
الطريقة
قطعى العجينة الي كور صغيرة افردي كل كرة بالنشابة الى ان تصبح رقيقة جدا اقطعيها بكوب الي دوائر متوسطة الحجم وقسمي كل دائرة الى نصفين بالسكين او بقطاعة العجين واغلقي طرفي الدائرة الي المنتصف ليتكون لديكي ما يشبه القمع وضعي ملعقة كبيرة من الحشو بداخل المثلث واغلقيها جيدا جدا واقلي السمبوسة في زيت ساخن جدا وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..
مواضيع مماثلة
» جبنة باللحمة المفرومة
» دوريتوس باللحمة المفرومة
» الممبار باللحمة المفرومة
» فطائر بان كيك باللحمة المفرومة
» فطائر باللحمة المفرومة
» دوريتوس باللحمة المفرومة
» الممبار باللحمة المفرومة
» فطائر بان كيك باللحمة المفرومة
» فطائر باللحمة المفرومة
:: مخبوزات ومعجنات :: سمبوسه
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى