بطاطس الدوقة
:: وصفات الطبخ :: أكلات خفيفة
صفحة 1 من اصل 1
بطاطس الدوقة
المقادير
1/2 كيلو بطاطس حوالى 4 حبات-1/4 كوب كريمة لبانى-2 ملعقة كبيرة زبده-ملح- فلفل أسود -1/4 كوب جبن بارميزان أو رومى مبشورة ناعم جدا -2 صفار بيضة
الطريقة
تقشر البطاطس وتغسل جيدا وتقطع ثم تسلق فى ماء وملح حتى تستوى تماما وتصفى من ماء السلق ويضاف لها الزبده والفلفل والكريمة والجبن وتهرس جيدا فى المفرمة حتى تصبح ناعمة جدا وبدون أى تكتلات و تترك 10 دقائق لتبرد وبعد أن تبرد يضاف لها صفار البيض ويقلب معها جيدا وتعبأ البطاطس بكيس حلوانى الخاص بالحلويات وتشكل على هيئة وردات فى صينية مدهونة بالقليل من الزيت أو مفروشة بورق الزبده ويدهن وجه البطاطس بالقليل من الكريمة اللبانى وتدخل الفرن على حرارة 200 مئوية حتى يحمر الوجه ثم تقدم....بالهنااااااا
مواضيع مماثلة
» بطاطس الدوقة (طبق فرنسى)
» بطاطس بومفريت بطاطس بالبهارات والشطة مقلية
» فتة بطاطس .
» عجة بطاطس..
» بطاطس بالقشطة
» بطاطس بومفريت بطاطس بالبهارات والشطة مقلية
» فتة بطاطس .
» عجة بطاطس..
» بطاطس بالقشطة
:: وصفات الطبخ :: أكلات خفيفة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى