شوربة خضار باللحمة المفرومة
:: وصفات الطبخ :: شوربات
صفحة 1 من اصل 1
شوربة خضار باللحمة المفرومة
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1 كيلو لحمة مفرومة - جزر مقطع مكعبات - كرفس - بصل مفروم - بطاطس مقشرة ومقطعة مكعبات - 1 كوب وربع صلصة طماطم - طماطم علبة معلبة مهروسة - بسلة مغسولة ومصفاة - فلفل حمراء حبة مقطعة مكعبات - فلفل أسود رشة - 1 ملعقة صغيرة زعتر - ورق لورى 1 ورقة - 1 ربع كوب
ماء حسب الحاجة
الطريقة
ضعي اللحمة المفرومة على نار متوسطة وقلبيها جيدا لمدة 10 دقائق حتى يستوى ويصبح لونه بني وضيفي الجزر والكرفس والبصل فوق اللحم وقلبى لمدة 5 دقائق حتى تصبح الخضار طرية وضيفي البطاطس وصلصة الطماطم والطماطم المهروسة والفلفل الأحمر والبسلة ونكهي بالفلفل الأسود وقلبي جيدا ثم ضيفي الزعتر وورقة لورى وصبي ربع كوب ماء فوق الخليط وقلبى ثم ضيفي الماء بحسب الحاجة حتى يغطى كل المقادير وهدىء النار وغطي وقلبي من حين إلى آخر حتى تصبح البطاطس طرية وارفعيها عن النار وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» شوربة شعير باللحمة المفرومة
» شوربة بطاطا باللحمة المفرومة
» الفول باللحمة المفرومة
» رافيولى باللحمة المفرومة
» مبكبكة باللحمة المفرومة
» شوربة بطاطا باللحمة المفرومة
» الفول باللحمة المفرومة
» رافيولى باللحمة المفرومة
» مبكبكة باللحمة المفرومة
:: وصفات الطبخ :: شوربات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى