الكنافة بالقشطة
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
الكنافة بالقشطة
المقادير
1/2 كيلو كنافه-كوب سمن سايحه
مقاديرللقشطه
2 كوب حليب-5 ملاعق كبيره دقيق-كوب قشطه
مقاديرشربات
1/2 1 كوب سكر-3/4 كوب ماء-عصير ليمونه-فانيليا
طريقة شربات
نقلب كل مقادير شربات كلها في كسروله ماعدا الليمون و الفانيليا
علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
طريقة القشطه
ندوب الدقيق في الحليب علي الباردثم نرفعهم علي النار حتي يسمك الخليط ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النارو نتركه ليبرد تماما نبعدوه عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيداحتي يختلط الخليط تمام و تصبح القشطه جاهزه
طريقة الكنافه
تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح وندهن صينيه بالسمن ونضع نصف مقدار الكنافه ونضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها ونرش مقدار من السمن السايح ونغطى الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف
ونضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري ونرش مقدار جيد من السمن السايح وتخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي البوتاجازمن فوق لأن طعمها بيبقي الذ بكتييييييييييريعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها الشربات البارد
وبالهناااااا.
مواضيع مماثلة
» عجينة الكنافة في المنزل
» مكعبات الكنافة
» الكنافة الكذابة
» نصائح لإنجاح الكنافة
» الكنافة بالمانجو والكريمة
» مكعبات الكنافة
» الكنافة الكذابة
» نصائح لإنجاح الكنافة
» الكنافة بالمانجو والكريمة
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى