كبيبة بطاطس
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
كبيبة بطاطس
#مطبخ_دعاء_عاشور
مقادير كبيبة
1 كيلو بطاطس مسلوقة - 2 معلقة كبيرة نشا - 1 بيضة - 1/2 معلقة صغيرة ملح
مقادير الحشوة
1/4 كيلو لحمة مفرومة - 1 بصلة مفرومة ناعم -1 معلقة صغيرة ملح - 1/2 معلقة صغيرة فلفل أسود - 1/4 معلقة صغيرة بهارات مشكلة - 1/4 معلقة صغيرة قرفة - 1/2 كوب بقدونس مفروم ناعم
طريقة الحشوة
سخنى زيت فى طاسه ثم ضعى اللحمة المفرومة وقلبيها حتى يصبح بنى اللون ثم ضيفي البصل وقلبي حتى يذبل وضيفي الملح والفلفل الاسود والبهارات والقرفة وقلبي وبعد أن سوى اللحمة ابعديها عن النار وضيفي البقدونس وقلبى ثم اتركى اللحم حتى يبرد تماما
فى الكبة ضعى البطاطس المسلوقة والنشا والبيض والملح واضربى حتى تصبح البطاطس ناعمة جدا ويفضل ترك البطاطس فى هذه المرحلة فى الثلاجة لمدة ساعتين حتى يسهل تشكيلها وخذى كمية من البطاطس وشكليها كرة ثم نعمل حفرة فى نصفها واملئيها باللحمة المفرومة ثم أغلقى الاطراف حول الحشوة وضعى كرة البطاطس بين يديكى الاثنين واضغطى عليها بهدوء لتكون مثل القرص الدائرى وكملى باقى الكمية بنفس الطريقة ثم رصيهم فى صينية فى طبقة واحدة وغلفيها بغلاف بلاستيك لحفظ الطعام واتركيها بالفريزر لمدة 2 ساعة على الأقل قبل القلى واقلى كبيبة البطاطس فى الزيت الساخن حتى تصبح ذهبية اللون ثم ارفعيهم على مناديل ورقية لامتصاص الزيت الفائض وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا....
* ملاحظة سر نجاح هذه الطريقة
1 - هو وضع البطاطس المهروسة فى الثلاجة لمدة ساعتين على الاقل قبل تشكيلها
2 - وضع كبيبة البطاطس فى الفريزر حتى تتجمد قبل القلى ..
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى