كبيبة الغمراوي
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
كبيبة الغمراوي
المقادير
1 كيلو ارز مغسول ومصفى - 1/2 كيلو لحمة مفرومة قليلة الدهن - بصلة مفرومه - 1 حزمة شبت - 1 حزمة بقدونس - 1 حزمة كزبرة مفرومة - ثوم - 1 كوب ماء - بصل حلقات - 1/2 لتر عصير طماطم - 2 كوب شوربة لحمة - 1 معلقة ملح - فلفل اسود - حبهان بودر - 1/2 ملعقة صغيرة كربوناتو
الطريقة
فى الكبة نضع اللحم المفروم ونضربها قليلا لتتصمغ ونضعها فى طبق وفى نفس الكبة نضع البصل مع الخضرة ونضربهم لتنعم جدا ونضع المقادير مع اللحم المفروم ونضيف لهم الارز المغسول الجاف ونتبلها بكل البهارات ونضرب كل المقادير ونضعها فى الكبة تلف مرة واحدة او يفضل فى الهون وفى صينية مدهونة بالزيت ندهن ايدينا ونشكل الكبيبة دائرية وبسمك رفيع وفى حلة على النار نرص حلقات البصل والطماطم المتبلة بالملح والفلفل ونضع الكبيبة و نضيف الشوربة وعصير الطماطم حتى تغطى اول طبقة من الكبيبة ونهدأ النار عليها لمدة 15 دقيقة وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى