بيتزا الجمبرى
:: مخبوزات ومعجنات :: بيتزات
صفحة 1 من اصل 1
بيتزا الجمبرى
مقادير العجينة
2كوب دقيق-نصف ملعقة صغيرة ملح-2ملعقة كبيرة زيت-ملعقة صغيرة سكر-ثلاث ارباع كوب لبن او ماء-خميرة بيرة او فورية
مقادير الحشوة
نصف كيلو جمبري متوسط مقشر-4ملاعق صلصة بيتزاصلصة طماطم-1فص ثوم مفروم ناعم-فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة-فلفل أحمرمقطع مكعبات صغيرة-1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة-1بصلة مقطعة شرائح-1كوب جبنة مزروايلا مبشورة-2/1كوب جبنة شيدر مبشورة-2ملعقة كبيرة زيت-رشة ملح وفلفل-نصف حزمة كرفس
طريقة العجينة
1-قلبى الخميرة بالسكر ويضاف اليها الماء الدافئ او اللبن
2-ضعى الدقيق فى طبق ويضاف الملح وتعمل حفرة وصبى فيها الزيت ويضاف الخميرة واللبن وتعجن من الداخل للخارج تدريجيا حتى تتكون عجينة
3-وتعجن باليد حتى تصبح ناعمةلاتلتصق باليد
4-وغطى العجينة وتترك لتخمر لمدة ساعة
ادهنى الصينيةبالزيت يؤخد نصف العجينةوتوضع بالصينية وتبطط باليد حتى تملاء الصينية وترتفع حوالى نصف سم وبدلك تكون جاهزة لوضع الصلصة والحشو عليها
تحضير الحشوة
1-ننظف الجمبري جيدا واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل
2-ونضع الزيت في طبق على ناروبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم وقلبى لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي
3-ضيفى صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضروالطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدروالكرفس على الوجه
4-سخني الفرن على درجة حرارة 220 او200 مئويةبعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة تستوى وتقدم بالهناااا..
:: مخبوزات ومعجنات :: بيتزات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى