كوارع على الطريقة العمانية
:: من كل بلد أكلة :: أكلات عربي
صفحة 1 من اصل 1
كوارع على الطريقة العمانية
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
4 قطع كوارع - 8 كوب ماء - 1 ثمرة اللومى - 2 بصله مفرومه - 3 ملعقة كبيرة زيت - 1 ملعقة كبيرة بهارات - 2 عود قرفة - 1 1/2 كوب طماطم مقشرة ومقطعة - ملح فلفل - ربع كوب ارز بسمتى - قطع ليمون للتقديم
الطريقة
تغسل الكوارع بالملح والفلفل و الخل وتترك نصف ساعة وتشطف الكوارع و توضع في حلة كبيرة
تضاف الماء و اللومى و يرفعون علي نار متوسطة وتترك لتغلي نصف ساعة
في طاسه علي النار يشوح البصل مع التوابل ويضاف الخليط الي الشوربة مع الطماطم وتترك لتغلي ساعة ونصف ونضيف ماء كلما احتاجت ونرفع اللومى و اعواد القرفة من الشوربة
ونرفع الكوارع من الشوربة ونخلي اللحم منها وتقطع ثم توضع في الشوربة مرة اخري ويغسل الارز و نضيفه الي الشوربة وتغطي الشوربة علي النار حتي يستوى الارز وتقدم ساخنة مع قطع الليمون والخبز ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
:: من كل بلد أكلة :: أكلات عربي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى