لحمة بالطماطم والزبادى
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
لحمة بالطماطم والزبادى
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
كيلو لحم كتف مخلى من العظم - 2 ملعقة كبيرة زيت - 150 جرام زبادى - زبدة - بصلة كبيرة - نصف كيلو طماطم - 3 كوب مرق اللحم او الدجاج - قطعة جنزبيل طازج - ربع ملعقة صغيرة قرفة - 4 فصوص ثوم - ربع ملعقة صغيرة ثوم مفروم - 2 ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة صغيرة كزبرة - 2 ملعقة صغيرة فلفل احمر - ملح فلفل اسود
الطريقة
1-قطعى جنزبيل شرائح صغيرة فى الحجم
2-ضعى شرائح جنزبيل و الثوم فى الخلاط الكهربائى
3-اضافة كل من 4 ملاعق كبيرة من الماء و القرفة و الملح و الفلفل الاسود و الكزبرة و الكمون اليهم
4-واضافة الفلفل الى ما سبق و يضرب جيدا
5-قطعى اللحم مكعبات متوسطة فى الحجم
6-قلبى مكعبات اللحم فى الزيت و الزبدة فى طاسه على النار لمدة 5 دقائق
7-واضافة البصل المفروم والطماطم الى اللحم وقلبى لمدة 3 دقائق
8-اضافة خليط البهار السابق الى اللحم وقلبى جيدا
9-واضافة الزبادى تدريجيا الى ما سبق ثم مرق اللحم
10-وارفعى الخليط من على النار و يوضع فى طاجن فخارى
11-ضعيه فى الفرن مدة 120 دقيقة مع التقليب من ان لاخر الى ان تستوى ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
مواضيع مماثلة
» لحمة مفرومة بالطماطم
» موز بالقرفة والزبادى
» ماسك الخميرة والزبادى
» مافن بالفراولة والزبادى
» كيكة بالبرتقال والزبادى
» موز بالقرفة والزبادى
» ماسك الخميرة والزبادى
» مافن بالفراولة والزبادى
» كيكة بالبرتقال والزبادى
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى