كيكة جزر بكريمة الجبنة
:: حلويات :: كيكات وتورتات
صفحة 1 من اصل 1
كيكة جزر بكريمة الجبنة
#مطبخ_دعاء_عاشور
مقادير الكيك
4/1 2 كوب دقيق - 1/2 كيلو جزر مبشور - 1/2 كوب زبيب - 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر - 1 ملعقة صغيرة ملح - 2/1 1 ملعقة صغيرة قرفة - 1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب - 1/4 ملعقة صغيرة جنزبيل - 3/4 كوب بندق أو جوز مفروم خشن - 4 بيضات - 2/1 1 كوب سكر - 1/2 كوب سكر بنى - 4/1 1 كوب زيت
مقادير فورستينج كريمة الجبنة
330 جرام جبنة كريمى فى درجة حرارة الغرفة - 12 ملعقة كبيرة زبدة لينة - 2 ملعقة صغيرة فانيليا - 4 كوب حليب محلى - رشة ملح - 1/2 كوب جوز أو بندق مفروم خشن
الطريقة
انقعى الزبيب فى نصف كوب ماء ساخن لمدة 15 دقيقة ثم صفيه واتركيه على جنب وضعى فى طبق آخر الدقيق والقرفة والجنزبيل وجوزة الطيب والملح و البيكنج بودر وقلبيهم ثم ضيفي الجوز والزبيب وقلبي كله مع بعضه جيدا و ضعى فى الكبه الجزر وافرميه ناعم على قدر الإمكان وضعى فى الخلاط البيض ونوعين السكر مع إضافة الزيت بالتدريج حتى تختلط وضيفى خليط البيض والسكر الى خليط الدقيق وقلبي بملعقة وضيفى الجزر وقلبي مرة أخيرة وانقلى خليط الكيك إلى صينية مدهونة بالزبدة وتخبز فى الفرن ساخن مسبقا لمدة 40 دقيقة
لتحضير كريمة الجبنة
إضربى بمضرب الجبنة الكريمى والزبدة والفانيليا والملح والحليب على سرعة منخفضة ثم ضيفي السكر وإضربى على سرعة عالية لمدة 2 دقيقة وزعى صوص كريمة الجبنة على وجه كيكة الجزر ثم زينيها بالجوز المفروم وقطعى الكيك إلى مربعات وقدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
:: حلويات :: كيكات وتورتات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى