بيض الشيكولاتة
:: حلويات :: حلويات غربي
صفحة 1 من اصل 1
بيض الشيكولاتة
المقادير
6كوب سكر بودرة- نصف كوب زبده-نصف كوب حليب مكثف محلى-2ملعقة كبيرة جلوكوز (شراب الذرة)-1ملعقة صغيرة فانيليا-1ونصف كوب شيكولاتة مبشورة
الطريقه
1-ضعى السكر والزبده والحليب المركز والجلوكوز والفانيليا فى الكبة ويضرب جميعا حتى تختلط ويتكون عجين متماسك يمكن تشكيله
2-شكلى عجين السكر على شكل بيضات متوسطة الحجم ورصيها فى صينية وتترك فى الثلاجه حتى تتماسك تماما
3-ذوبى الشيكولاتة المبشورة على حمام مائى ونزلى بها كل بيضة على لوحدها
4-رصى البيض المغطى بالشيكولاتة فى صينية كبيرة مغطاة بورق زبده ويترك حتى تجمد
5- بقمع صغير ممتلئ بالشيكولاتة البيضاء السايحه اعملى خطوط عشوائية لتزيين البيض
6- يحفظ بيض الشيكولاتة فى علبة محكمة الإغلاق ويمكن وضع ورق بلاسكتيك بين صفوف البيض حتى لا يلتصق ببعضه وتحفظ العلبة فى الثلاجه وتقدم....بالهناااااااااا......
مواضيع مماثلة
» تسييح الشيكولاتة
» فوندون الشيكولاتة
» جاتوه الشيكولاتة
» بروفيترول الشيكولاتة بالكريم باتسيير
» كمثري مع صلصة الشيكولاتة (جديييييييده)
» فوندون الشيكولاتة
» جاتوه الشيكولاتة
» بروفيترول الشيكولاتة بالكريم باتسيير
» كمثري مع صلصة الشيكولاتة (جديييييييده)
:: حلويات :: حلويات غربي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى