طريقة القراقيش
:: حلويات :: حلويات العيد
صفحة 1 من اصل 1
طريقة القراقيش
المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق-كوب لبن دافىء-ملعقه ممسوحه خميره-ربع كيلو سمن او زبده-ربع كوب ماء-ملعقه صغيره ملح-سمسم وحبه البركه
الطريقة
يسخن السمن و تترك علي النار الي ان تغلي يجب ان يسخن ويغلى مقدوح ونعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينسون وننضيف السمن الساخن ونقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا وبعد مايبرد نبس الدقيق بالكفين وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون متماسكة زنترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطولوممكن نحشيها تمر (عجوه هكذاونبدأ برصها فى صينيه الفرن ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين وبعد ما تخمر ندخلها الفرن تحمروتقدم شاى وبالهنااااااا...
:: حلويات :: حلويات العيد
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى