بط برتقال ..
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
بط برتقال ..
المقادير
بطة متوسطة الحجم او دكر بط - حوالى 2 برتقالات - كرفس - جزر - ورق لورى - حبهان - مستكة - ملح وفلفل - معلقة زبدة
مقادير الصوص
زعتر - مكعب مرقة - حوالى 3 برتقال - ملعقة كبيرة عسل نحل + ملعقة سكر - صلصة ديمجلاس - معلقة زبدة
الطريقة
نغسل البط اولا ونشوح البط فى ملعقة زبدة نجهز البهارات و الكرفس والجزروالبرتقال ونقطعهم ونقطع البرتقال ويغسل جيدا ويقشر ثم يقطع ويخلى التفل والفصوص من الجلد بتاعه ولا نرمى اى حاجة منه لان هاستخدم الثلاثة
طريقه الصوص
نضع الماء وقشر البرتقال والفصوص والبواقى منه وشرائح الجزر والكرفس والحبهان والمستكة وورق اللورا ونغطى ونسيبه يستوى ملعقة الزبدة نضعها فى طاسة مكعب المرقة وزعتر ونقلب كويس جدا على نار متوسطة نضع ملعقة السكر وصلصة الديمجلاس مع التقليب جيدا نجيب معلقة العسل ونضع عليها بعض من الصوص اللى عملته فوق ونقلبهم ندهن جسم البط بعد ما البط استوى بدهن بالخليط بتاع العسل مع الصوص من الجانبين كويس اوى واحطها بفرن ساخن عشان تتحمر باقى الصوص اللى فى الطاسة نحط علية فصوص البرتقال المخلى من الجلد وقشر البرتقال المقطع رفيع جدا ونقلبه كويس ونسيبه لمدة دقيقتين على النار ونطلع البطة من الفرن ونضعه عليها ونجمله باى شئ وبالهناا..
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى