أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

صوص الديمجلاس

اذهب الى الأسفل

صوص الديمجلاس Empty صوص الديمجلاس

مُساهمة من طرف duaa الخميس يونيو 09, 2016 11:09 pm

صوص الديمجلاس 11111122
هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم

المقادير
5كيلوعظم بتلو-2كيلو بصل- نصف كيلوكرفس- 1كيلوجزر- صلصله طماطم معلقه كبيره اختيارى- نصف كيلوطماطم اختياري - نصف كيلو دقيق- ربع معلقه جنزبيل-ملعقة قرفة وبقدونس وورق اللورى- معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها معلقة اخرى من صلصة طماطم ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية- حوالى اربع لتر مياه

الطريقة
نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى و نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق
و يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصناف اللحوم

ملحوظة.....
الصوصات البنى فى اغلب المطاعم مصنوعة من اللحوم نفسهايعنى لما تقومى بعمل عرق روستو( روزبيف = تربيانكو)مش بيطلع عندك صوص
لما بتحضرى فيليه او بقتيك موش بيطلع عندك صوص طبيعى
- ملعقة دقيق -شوية كريمة لبانى يديكى صوص احلى واطعم مليون مرة من الديمى جلاس والصوص المتبقية من اللحوم نفسهاأفضل .....
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 10981
نقاط : 33224
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى