سلطة الجمبري كوكتيل والذرة الحلوة
:: سلطات ومقبلات :: سلطات
صفحة 1 من اصل 1
سلطة الجمبري كوكتيل والذرة الحلوة
المقادير
نصف كيلو جمبرى متوسط او كبي-ربع كيلو جمبري صغيرمقشر-علبة صغيرة ذرة حلوة ورقة كرفس للتزيين-حبة فلفل احمر مقطعة كريهات صغيرة-خس كابوتشا او خس عادى مبشور-جزر مبشور-كرفس-كرات-بصل مقطع شرايح-ملح فلفل-ورق لورى- حبهان-ماء
الصوص
2ملقعة كبيرة كاتشب-2ملعقة كبيرة مايونيز-ربع كوباية عصير برتقان- ملح و فلفل- ملعقة كبيرة سكر بودرة
الطريقة
حطى ماء فى حلة و نضع فيه كل المقادير اللى فاتت ما عدا الخس ونضع الكرات و الكرفس و البصل و الجزر و الملح و الفلفل والحبهان وورق اللورى و لما يغلى نضع الجمبرى لمدة 4 او 5 دقايق بالكتير علشان نسلقه و نصفيه من الشوربة فى ماء مثلج علشان نوقف عملية سلق الجمبرى علشان مايشدش معانا وبعد كدة و نرفعه بسرعة و نتبله بملح و فلفل و عصير ليمون و كمون
نيجي للصوص ونضع المايونيز مع الكاتشب مع البرتقال مع سكر البوردة مع الملح و الفلفل و نقلبهم مع بعض الى ان يختلطوا و نجيب الخس المبشور ونضعه فى طبق التقديم و بعد تصفيه الجمبرى من الماء المثلج و تتبيله نضعه فوق الخس المبشور وفي الوسط نضع كمية الجمبري الصغير بعد خلطه بالصوص مع الذرة الحلوة والبقدونس والفلفل الاحمر ثم نضيف عليه الصوص و يزين بورقة الكرفس من فوق و تقدم.......بالهناااااااااااااا....
مواضيع مماثلة
» سلطة كوكتيل الجمبري بالافوكادو
» سلطة الجرجير والذرة
» سلطة زبادى بالدجاج والذرة
» سلطة الدجاج والذرة بالمايونيز
» سلطة الجمبري بالكوسة والباذنجان
» سلطة الجرجير والذرة
» سلطة زبادى بالدجاج والذرة
» سلطة الدجاج والذرة بالمايونيز
» سلطة الجمبري بالكوسة والباذنجان
:: سلطات ومقبلات :: سلطات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى