كنافة على الفحم
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
كنافة على الفحم
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
كنافه ناعمه من السوق حسب الكميه - جبنة عكاوي حسب الرغبة - جبنة مزراريلا حسب الرغبة - 4 معالق سمنه بلدي منها معلقتين للدهن ومعلقتين لعجينة الكنافه
للشربات
2 كوب سكر - كوب ماء - عصرة ليمون
للتزيين
فستق حلبي وكاجو
الطريقة
1-في طبق نفرك عجينة الكنافه مع معلقتين سمنه مذوبه
2- ضعى معلقتين السمنه فى الصينيه
3- نرش عجينة الكنافه فوق السمنه بشرط تكون طبقه متوسطه من العجينه
4-حضرى جبنة العكاوي طبعا بتكون منقوعه يوم كامل مع تغيير الماء حتى تحلى وتصفى من الماء ثم تفتت وتنشف وتفلب مع جبنة الموزاريلا
5- نرش الجبنه فوق عجينة الكنافه مع مراعاة عدم الوصول الى الاطراف حتى لاتحترق الجبنه
6 - توضع علي الفحم مع التحريك الدائري والمستمر وتقلب علي طبق اكبر وتترك علي النار مدة دقيقتين فقط
7- وبعد السوى تسقى بالشربات وتزين بالمكسرات وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى