أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

العرق الرستو (اللحمه البارده)

اذهب الى الأسفل

العرق الرستو (اللحمه البارده) Empty العرق الرستو (اللحمه البارده)

مُساهمة من طرف duaa السبت يناير 10, 2015 9:24 pm

العرق الرستو (اللحمه البارده) 11111396
المقادير
عرق تربيانكو وزن كيلو ونصف-4 فصوص ثوم كبيرة مقطعه
ملح وفلفل اسود-بهارات-صويا صوص-بصله-مرقة دجاج-نص كوب ماء

الطريقه
نجهز ويستحسن نخبر الجزار بتجهيزه وتنضيفة من الجلد والدهون وربطه بالخيط المخصوص ونعمل فتحات بالسكين في جميع اجزاء العرق ونضع قليل من البهارات مع الثوم ونبدا ندخل التوم في كل الفتحات بعد توزيع الثوم في كل الفتحات نرش كامل العرق بفلفل اسود مطحون ونفركه باليد ثم نرش ملح وايضا نفركه جيدا واخيرا البهارات الخاصه وطبعا ممكن تستخدموا البهارات الخاصه بكم ثم نوزع 3 معلاق كبار من الصويا صوص على جميع العرق
كدة العرق جاهز نضعه في طبق ونغلقه او نلفه في بلاستيك ونتركه بالتلاجة من الليل او كام ساعه اذا مستعجلين وبعد ما تركناه في التتبيله الوقت الكافي
نبدا في تسويته
نجهز شوايه او طاسه تيفال ونسخنها جيدا ونضع فيها العرق يتشوي من دون اي زيوت ونشويه على جميع الجهات ثم نرفعه في صينه للفرن ونبدا بعمل خليط البصل اللذيذ اللى بيعطي نكهة مميزة للعرق في نفس طاسه الشوي نضع معلقه كبيرة زيت ونشوح البصل المقطع ونضع مكعب مرقة الدجاج على البصل ونقلب البصل بعد ما ياخد البصل اللون الجميل ونضع نص كوب ماء ونطفي ونوزع الخليط اللذيذ دة على العرق وندخله الفرن تقريبا من ساعه ل ساعه ونصف وبعد تمام السوا نتركه حتي يرتاح لسهوله تقطيعه ونقطعه ويقدم وبالهناااااا......
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 11458
نقاط : 34657
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى