كلاوى بالمشروم
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
كلاوى بالمشروم
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
4 فصوص ثوم مهروس - معلقة كبيرة زيت - بصلة مفرومة - قرن فلفل اخضر- رشة جوزة الطيب - رشة فلفل اسود مطحون - معلقة صغيرة زعتر مجفف - 1 كيلو كلاوى - ملح - 1 معلقة كبيرة خل - 1 كوب مرق اللحم - 1 رشة بابريكا - رشة كزبرة جافة مطحونة - معلقة صغيرة روزمارى - 1/2كيلو مشروم شرائح
الطريقة
تغسل الكلاوى جيدا وتقطع لأنصاف
فى طاسه على النار نضع الزيت ونضيف البصل والفلفل ونقلب حتى يذبل ثم نضيف المشروم ونقلب حتى يذبل ونضيف نصف معلقة الخل ونهدى النار ويترك مدة خمس دقائق ثم يرفع المشروم
وفى نفس الطاسه نضيف الثوم ثم نضيف التوابل والأعشاب ونقلب حتى تفوح الرائحة ثم نضيف الكلاوى ونقلب حتى يتغير لونها ثم نضيف النصف الاخر من معلقة الخل ونقلب وتترك على نار هادئة لمدة ثلاث دقائق ونضيف للكلاوى خليط البصل والفلفل والمشروم ونقلب ثم نضيف مرق اللحم ونقلب حتى الغليان ثم نهدى النار ويغطى بإحكام ويترك لمدة 45 دقيقة حتى تمام السوى ثم يقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى