عكاوى بالصويا صوص
:: وصفات الطبخ :: فواكه المدبح
صفحة 1 من اصل 1
عكاوى بالصويا صوص
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1كيلو عكاوي - 3 ملعقه كبيرة صويا صوص - ملح فلفل - ملعقه كبيرة بصل بودرة - ملعقة كبيرة ثوم بودر - 1 ملعقةكبيرة روز ماري - 2 عدد ورق لوري - 2 حبة بصل مقطع مكعبات - 2 عود كرات مقطع - كوب ونصف طماطم مقطعة مكعبات او علبة صلصلة بالطماطم - 3 حبات جزر مقطعة شرائح - بصل أخضر مقطع صغير - 2 حبة فلفل الوان فلفل احمر - فلفل اخضر مقطع مكعبات - 2 ملعقة كبيرة زيت - 3 ملعقة كبيرة دقيق - 2 ونصف كوب شوربة لحم - 1 قرن فلفل اخضر حامي - عصير ليمون
الطريقة
نغسل العكاوي جيدا ونتبلها بالصويا صوص ثم بالثوم والبصل البودرة والملح والفلفل ونقلبهم جيدا في التتبيله ثم نضيف الروز ماري والبابريكا ثم نتركها في التتبيل لمدة ساعتين ونصف
ونضيف لها الفلفل الالوان والبصل الاخضر والفلفل الاخضر ونحمر البصل في طاسة علي النار وبعد خروج العكاوي من الثلاجة نحمرها في زيت مع البصلة ثم نضيف بعد تحميرها التتبيلة مع الخضار السابق تتبيلها فيها من قبل ثم اضافة الجزر الشرائح والفلفل و نضيف ورق اللوري والشوربة وتقلب ثم نغطيهم ونتركهم علي النار ونتركهم علي النار حتي يغلوا ثم نضيف بها الطماطم مكعبات او الصلصة بالمكعبات حتي تمام السوى وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: وصفات الطبخ :: فواكه المدبح
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى