جمبرى فى الفرن
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
جمبرى فى الفرن
المقادير
كيلو جمبرى مقشر - بصلة مبشورة - عصير ليمونة - نصف معلقة صغيرة جنزبيل مبشور- نصف كوب طحينه - 2 معلقة صويا صوص - معلقة زيت - 2 معلقة دبس رمان - بهارات مشكلة - ملح وفلفل وكركم و فلفل احمر- 2 معلقة صلصة - نصف كوب ماء - شرائح فلفل - شرائح بصل
الطريقة
1-نحضر الجمبرى ونتبله بالبصل المبشور و نضيف اليه الليمون والجنزبيل و الثوم
2-ونضيف اليهم الثوم و الطحينة والصويا صوص ونضيف اليهم زيت ودبس الرمان
3-نضيف البهارات والكركم و الملح و الفلفل الاحمر والفلفل الاسودوالصلصة
4-ونقلب جميع المقادبر جيدا وندخلهم الثلاجة لمدة لاتقل عن الساعتين
5-نحضر صينية ونرص بها البصل الشرائح والفلفل ونضع فوقه الجمبرى بعد خروجه من الثلاجة
6-ونغطى الصينية بورق الفويل وندخلها الفرن حتى تمام السوى وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
كيلو جمبرى مقشر - بصلة مبشورة - عصير ليمونة - نصف معلقة صغيرة جنزبيل مبشور- نصف كوب طحينه - 2 معلقة صويا صوص - معلقة زيت - 2 معلقة دبس رمان - بهارات مشكلة - ملح وفلفل وكركم و فلفل احمر- 2 معلقة صلصة - نصف كوب ماء - شرائح فلفل - شرائح بصل
الطريقة
1-نحضر الجمبرى ونتبله بالبصل المبشور و نضيف اليه الليمون والجنزبيل و الثوم
2-ونضيف اليهم الثوم و الطحينة والصويا صوص ونضيف اليهم زيت ودبس الرمان
3-نضيف البهارات والكركم و الملح و الفلفل الاحمر والفلفل الاسودوالصلصة
4-ونقلب جميع المقادبر جيدا وندخلهم الثلاجة لمدة لاتقل عن الساعتين
5-نحضر صينية ونرص بها البصل الشرائح والفلفل ونضع فوقه الجمبرى بعد خروجه من الثلاجة
6-ونغطى الصينية بورق الفويل وندخلها الفرن حتى تمام السوى وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى