كريب فواكه البحر
:: مخبوزات ومعجنات :: كريب
صفحة 1 من اصل 1
كريب فواكه البحر
مقادير عجينة الكريب
1 بيضة -1كوب دقيق - 1 ملعقة كبيرة سكر-1 كوب لبن - رشة فلفل اسود - رشة ملح
الحشوة
نصف كيلو فواكه بحر مشكلة -1ونصف كوب مشروم شرائح -1 بصلة مفرومه -1 فص ثوم مفروم -1 ملعقة صغيرة كمون - زعتر- فلفل اسود - ملح - رشة جوزة الطيب - 2 كوب كريمة - 2 ملعقة دقيق - 2معلقة زبدة
الطريقه
1-قلبى كل مقادير الكريب فى الخلاط مع مراعاة نخل الدقيق قبل الضرب حتى لايتكون تكتلات حتي تكون خليط سائل ويحفظ في الثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل الاستخدام علي الاقل ويمكن عمله قبلها بيوم
2-لعمل الكريب
يفضل استخدام طاسه تيفال ثم نضيف 1 ملعقة صغيرة زيت ثم تترك لتسخن الطاسه ثم نضيف مقدار كبشة واحدة في الطاسه وتفرد علي شكل دائرة وتترك لدقيقتين اوحتي تحمر ثم تقلب علي الوجه التاني لتحمر ثم ترفع وتوضع فوق ورق زبدة حتي لا تنشف ثم نكمل باقي المقدار مع وضع ورقة زبدة بين كل واحدة والتانية
3-لتجهيز الحشو
قومى بتشويح البصل فى طاسه مع قليل من الزيت ثم ضيفى المشروم وفواكه البحر وشوحيهم لمدة10 دقائق قبل ان تضيفى التوابل والملح والفلفل والثوم وشوحى لدقيقة ثم ضيفى الكريمة المقلب بها ملعقة دقيق وأتركى الخليط على النار لدقيقتين قبل ان يرفع من على النار ويصبح جاهز للاستخدام
4- تفرد كل واحدة من الكريب ثم تحشي بمقدار من حشوة فواكه البحر ثم وتلف علي الحشو وتقدم مباشرة وبالهناااا....
:: مخبوزات ومعجنات :: كريب
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى