الارز بالخلطه للعزومات والافراح
:: وصفات الطبخ :: أكلات أرز
صفحة 1 من اصل 1
الارز بالخلطه للعزومات والافراح
المقادير
كوب شعريه -كوب لسان عصفور-كوب الاربع ارز-ثلاته معالق كبيرة صلصه-معلقه كبيرة قرفه-معلقه ضغيرة فلفل وملح-معلقه صغيرة بهارات-2مكعب مرقه دجاج
الطريقه
نقوم بتحميرلسان العصفور اولا فى الحله وبعدين عندما يصبح لونه ذهبى نضع الشعريه معه ونستمر فى التقليب حتى يحمر ثم نقوم بتصفيه لسان العصفور والشعريه من الحله اللى بتحمريهم فيها ونضعهم فى طبق ضغير على جنب ثم نضع الصلصه فى الحله اللى احنا كنا محمرين فيها لسان العصفور والشعريه
نقلبها جبدا ونضع عليها اربع كوب من الماء وعندما تغلى المياة نقوم باضافه كلا من القرفه والبهارات والملح والفلفل ومرقه الدجاج ثم نتركهم يغلو مع بعض بصلصه والمياه جيدا ثم نضع الارز والشعريه ولسان العصفور الذى قمنا بتحمريهم من قبل ونقلب جيدا ونضعهم على نارا هادئه حتى تمام السوى
*** ويقدم مع صلصه وشيبسى واى لحوم من البفتيك او لحمه بادره او بانيه على حسب الرغبه واحيانا نقدمه معه سلطة طحينه على حسب الرغبه وبالهنا.......
:: وصفات الطبخ :: أكلات أرز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى