سمك سنجارى بالكارى
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
سمك سنجارى بالكارى
المقادير
1 سمكة كاملة على الأقل كيلو متنظف سنجارى - 1 فلفل أحمر مقطع شرائح - 1 فلفل أصفر مقطع شرائح - 1 فلفل أخضر مقطع شرائح - 1 فلفل حار مقطع شرائح - 2 بصلة مقطعة شرائح - 2 معلقة كبيرة كزبرة خضراء - 2 معلقة كبيرة عصير ليمون - 4 معلقة كبيرة زيت - 3 معلقة صغيرة كارى - 2 طماطم مقطعة قطع صغيرة - 1 معلقة صغيرة كمون - 1 معلقة صغيرة ملح - 1/2 معلقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة
نحضر السمكة ونتبلها بنصف كمية الملح والفلفل والليمون وزيت ونصف معلقة كاري وندخل السمكة الفرن تحت الشواية على صاجة وفي طاسه سخنة على النار نضيف زيت وشرائح البصل ونقلبه حتى يذبل ونضيف شرائح الفلفل الألوان والفلفل الحار والثوم ونقلب جيدا ونضيف باقي كمية الكاري والملح والفلفل والكمون ونقلب جيدا ونضيف الطماطم والكزبرة الخضراء ونقلب جيدا ويشوح الخضار كله لا يتعدى 5 دقائق ونرفع السمكة و نضيف عليها خليط الخضار والكاري ونرش عليهم باقي عصير الليمون ورشة زيت وتدخل مره اخرى تحت الشواية لمدة 15 دقيقة ل 20 دقيقة ثم يقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى