فريك بالكفتة
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
فريك بالكفتة
المقادير
1/2 كيلو لحمة مفرومة - 1 كوب فريك مغسول ومنقوع - بصل مفروم - بصل مقطع - سمنه - ثوم مفروم - ملح وفلفل اسود - 1 معلقة دقيق - 3 معلقة كبيرة بقسماط - كزبرة خضراء - 1 معلقة كبيرة صلصة طماطم - 1 كوب عصير طماطم - رشة سكر - 1 كوب ماء او شوربه - فلفل اخضر
الطريقة
في طبق يقلب اللحم المفروم مع البصل الناعم المفروم والملح والفلفل الاسود والكزبرة الخضراء والبقسماط ونقلب جيدا حتى تختلط المقادير وتشكل كور صغيرة وتتدحرج في معلقه دقيق وفي طاسة علي النار بها ملعقة سمن تسخن جيدا ثم اضافة الكفتة وتحمر من جميع الجوانب لمده 5 دقائق وتترك علي جنب وفي حلة علي النار تسخن جيدا نضيف ملعقة سمن تسخن جيدا ثم اضافة البصل ونشوح إلي أن يصل للون الذهبي الفاتح و اضافة الفريك ونقلب ثم الملح والفلفل الاسود ونضيف معلقه الصلصه و رشة سكر ونقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلي لمدة 10 دقائق ونضيف الكفته ونتركها 10دقايق تغلي وتقدم ساخنه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
:: وصفات الطبخ :: أكلات لحوم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى