قوارب الفاهينا بالعجين
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
قوارب الفاهينا بالعجين
مقادير العجينه
3 كوب دقيق - 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر 1 كوب حليب - 1 بياض بيضه - 1/4 كوب زيت - 1 معلقة كبيرة خميرة جافة - 1 معلقة سكر - 1 معلقة ملح
الحشو
3 صدر دجاج قطع - بصل مقطع - فلفل اخضر مقطع - مشروم مقطع - ثوم مفروم - ملح و فلفل اسود - بابريكا - بهار مشكل - 1 معلقة صغيرة زعتر - 1 علبة ذرة صفراء - زيتون اسود - جبنة شيدر مبشورة - جبنة موزرايلا - صفار بيضه ومعلقة كبيره حليب ومعلقة خل للوجه - حبة البركه وسمسم للتزين
الطريقة
فى طاسه فيها زيت ننزل بالبصل حتى يذبل ونضيف صدور دجاج نقلبه حتى يجف ثم نضيف الثوم ونضيف الفلفل الاخضر والمشروم ونقلب دقيقتين ونضيف الملح والفلفل الاسود و البابريكا وبهار مشكل والزعتر ونقلب ونغطيه ونضيف الذرة والزيتون الاسود ونقلب 3 دقائق ونرفعه عن النار ونتركه يبرد ونعمل العجينه
وفى طبق نضع الحليب والبياض البيضه والزيت والخميرة والسكر ونقلب الدقيق مع البيكنج بودر والملح ونقلب ونضيفه على مراحل على المقادير السايله ونعجن بيدنا ونغطيها وتخمر ساعه ونفرغها من الهواء ونقسمها نصفين ونكورها ونرش دقيق على الرخامه ونفرد كورة بالنشابه وباليد ونضيف الحشوه وممكن نضيف خردل او مايونيز اختيارى او كاتشب وجبنه شيدر مبشورة والجبنه الموزرايلا ونغلقها زى الفينو وتوضع فى صينية فرن وندهن الوجه بصفار بيضه وحليب وخل وندهن الوجه ونرش حبه البركه وسمسم ونشرح بالسكين خطوط بالعرض وتدخل الفرن على درجه حراره 180 لمدة 15 دقيقه تحمر الوجه وتقطع وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
مواضيع مماثلة
» طاجن عكاوى بالعجين
» فخارة اللحمة بالعجين
» فخارة التورلى بالعجين
» الاندومى أو النودلز في البيت بالعجين
» قوارب الفاهيتا
» فخارة اللحمة بالعجين
» فخارة التورلى بالعجين
» الاندومى أو النودلز في البيت بالعجين
» قوارب الفاهيتا
:: مخبوزات ومعجنات :: فطائر حادق
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى