طريقة راتاتوى
:: وصفات الطبخ :: أكلات خضار
صفحة 1 من اصل 1
طريقة راتاتوى
طبعا كلنا سمعنا عن الكرتون اللى اسمه راتاتوى اللى فيه فار بيطبخ
وراتاتوى دى مش مجرد كرتون دى اكلة ريفية مشهورة فى فرنسا
ودى طريقتها
المقادير
باذنجانة مقطعة مكعبات-كوب جبن بارميزان-ملعقة كبيرة بقدونس مفروم-2ملعقة كبيرة زيت زيتون-3ملاعق صغيرة ثوم مفروم-ملح-2حبة كوسة مقطعة شرائح-بصلة كبيرة مقطعة حلقات-2كوب مشروم مقطع شرائح-فلفل اخضرمقطعة شرائح-2طماطم مبشورة
الطريقه
سخنى الفرن اولا
ونضع زيت الزيتون فى طبق على النارونحمر الثوم ونقلب البقدونس والباذنجان ثم يقلى حتى يذبل الباذنجان ثم بعد حوالى 10دقائق نضع ملح مناسبا له وافردى الباذنجان فى طبق الفرن بشكل متساوى ثم رشى عليهم ملاعق من جبن البارميزان اى كميه ثم افردى الكوسة بانتظام فوقه ونرش رشة ملح ثم نرش جبن بارميزان وتكون اكثر بقليل من السابق ونكمل رص الطبقات بالبصل والمشروم والفلفل والطماطم وبين كل طبقة واخرى نرش ملح وجبن بارميزان وتدخل فى فرن لمدة 45دقيقة يستوى وتقدم....بالهنااااااااااا....
:: وصفات الطبخ :: أكلات خضار
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى