الموز بالمارينج
:: حلويات :: حلويات غربي
صفحة 1 من اصل 1
الموز بالمارينج
المقادير
6 ثمرات موز كبيرة مقطعة شرائح-باكيت بسكويت كبير بالفانيليا أو سادة-3/4كوب سكر-1/3 كوب دقيق-1/4ملعقة صغيرة ملح-صفار 4 بيضات كبيرة-2كوب لبن-ملعقة صغيرة فانيليا-ملعقة صغيرة بشر برتقال أو ليمون
لتحضير المارينج
بياض 4 بيضات-1/2 كوب سكر
الطريقة
1- هاتي طبق وقلبى فيه السكر والدقيق والملح وصفار البيض واللبن والفانيليا وبشر البرتقال أو الليمون واضربيهم مع بعض بالمضرب على حمام مائي ساخن على نار متوسطةواستمري في التقليب بالمضرب لغاية ما الخليط يبقى تقيل ويبقى قوامه زي الكسترد وبعد كده سيبيه شوية علشان يبرد
2- هاتي الصينية أو القالب اللي هتعملي فيه وافردي في قاعدته كمية صغيرة من الكسترد ووزعي بعض قطع البسكويت على جوانب القالب وحطي بعض شرائح الموز فوق طبقة الكسترد وبعد كده افردي طبقة تانية من البسكويت وافردي عليها شرائح الموز وفي النهاية ضيفيي الكسترد واستمري على كده لغاية ما تخلصي كل كمية البسكويت والكسترد والموز
3- لتحضير المارينج
اضربي بياض البيض بالمضرب على سرعة متوسطة لغاية ما تحسي إن كميته زادت وبقى عامل زي الكريمةوبعد كده ضيفي السكر مع الاستمرار في الضرب لغاية ما تلاقي المارينج اتكون وبقى عامل زي الكريمة وبعد كده افردي طبقة المارينج على الكسترد الموجود في القالب اللي هيدخل الفرن
4-دخلي القالب في الفرن وسيبيه لمدة 10 - 15 دقيقة لغاية ما الوجه يبقى لونه ذهبي وبعد كده قدميه.........وبالهناااااااااااااا.
:: حلويات :: حلويات غربي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى