طريقه اشعال الفحم للشوي
طريقه اشعال الفحم للشوي
الطريقة الاولى
اختاري 5 أو 6 قطع فحم كبيرة وحطيها على النار على البوتاجاز وكل ما تحمر من ناحية اقلبيها على ناحية تانيةلغاية ما تحمر من كل الجهات حطي في الشواية نص كمية الفحم اللي هتستخدميها وبعدين رصي قطع الفحم المشتعلة عليهم بس يكونوامتفرقين (بعيد عن بعض) وبعدين حطي باقي كمية الفحم عليهم وبمروحة الشوي هوي بيها جامد لغاية ما تطلع نار من قطع الفحم المشتعلة وقلبيهم كل شوية لغاية ما تلاقي الفحم كله احمر طفي النار برشة من بخاخ الماء وحطي الرف اللي هتشوي عليه
الطريقة التانية
هاتي قطعه قماش صغيره وبليها بشويه جاز او بنزين حطيها في قعر الشوايه
رصي الفحم كله في الشواية فوق القماشه بحيث ان القماشه بالجاز توصل لمعظم قطع الفحم وولعي كبريت وحطيه على الفحم هتلاقي النار اشتعلت علطول في الفحم سيبيها لغاية ما تهدا لوحدها لانها لما تهدا لوحدها يبقى الجاز تبخر علشان ميكونش له رائحة في اللحم......
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى